Ger Kuijlenburg

Ger Kuijlenberg

 

 

 

 

 

 

Ger Kuijlenburg is geboren in Amsterdam. Op jonge leeftijd bleek al snel dat Ger een groot talent bezat: tekenen. Toen zijn vader zich met het schilderen met olieverf ging bezig houden duurde het niet zo lang of Ger wilde dat ook wel eens proberen. Hij was 14 jaar toen hij zijn eerste olieverfschilderijtje maakte.

 

 

Lange tijd was Ger verantwoordelijk voor de grafische verzorging en ook voor een deel voor de grafische vormgeving van het Amsterdams Historisch Museum. Hij was mede-oprichter van de Waterlandse Kunstkring te Monnickendam, en werkt nu nog als docent teken en schilderen in Roden.

 

 

Ger houdt nog genoeg tijd over om te schilderen. Speelde het maken van een “mooi” schilderij voor hem eerst een grote rol, tegenwoordig gaat het hem veel meer om de inhoud. Zijn manier van schilderen zal altijd wel door de klassieke schildertechnieken beïnvloed blijven.

 

"Ik ben een kunstschilder die zich probeert te bewegen langs alle richtingen van de schilderkunst. Realisme is bij mij favoriet, ik hou van de klassieken. Ik geloof dat de schilderkunst ook in het realisme een kunstvorm van deze tijd kan zijn. Kunst en kunde zijn voor mij onverbrekelijk met elkaar verbonden, de vernieuwing moet in de boodschap zitten. Dit kan een fantasierijke figuratie zijn een bijzondere manier van materiaal behandeling of door het onderwerp, het staat iedere kunstenaar vrij. Voor mij is de weg nog lang niet bewandeld, nooit tevreden zal ik steeds weer op zoek gaan naar voor mij expressievere vormen om mij in uit te drukken, in de hoop mijzelf maar ook u te behagen."

Copyright © All Rights Reserved